rmworldwide

Forum Replies Created

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author

    Posts

  • rmworldwide

    Participant

    Yes, it’s all good now, thanks.

    rmworldwide

    Participant

    Okay, issue number 2, replacing WP default search is now solved as well, i simply had to replace the default code in searchform.php of the Theme with the Google CSE code….

    rmworldwide

    Participant

    Hi, the first issue is now solved, search results do again show only from within my site, somehow i guess Google CSE just needed a resave of the settings to work properly again.

    Yet, i still have to solve the replacement of the WP default search bar!!
    It’s no use to place [wp_google_searchbox]
    into my posts or pages because theTheme already displays a search bar that uses WP default search.
    Before various updates i had this setup right so the Themes search bar was replaced by the WP Search bar – unfortunately i can not recall how i managed to do this!!
    Search bar as is visible at http://www.useroo.tk/
    Theme called Tempera

    Can youpoint me to it??
    The theme has all sorts of PHP files,like a own search.php as well as searchform.php
    Hmm, the searchform.php file contains this code
    “<?php $search_text = __( ‘Search’, ‘tempera’ ); ?>
    <form method=”get” id=”searchform”
    action=”<?php echo esc_url(home_url( ‘/’ )); ?>/”>
    <input type=”text” value=”<?php echo $search_text; ?>”
    name=”s” id=”s”
    onblur=”if (this.value == ”)
    {this.value = ‘<?php echo $search_text; ?>’;}”
    onfocus=”if (this.value == ‘<?php echo $search_text; ?>’)
    {this.value = ”;}” />
    <input type=”submit” id=”searchsubmit” value=”” />
    </form>”
    Would i have to replace this with the Google CSE code perhaps??

    rmworldwide

    Participant

    Thanks, yes, i just checked on my site and found the update and yes, the search page was created now!
    However, something still ain’t right!
    I am right now in my Google CSE account and i can see their test example – which works right in that it displays results from my own site only – but the widget on my site displays generic search results from Google or who knows who instead – how come??
    I double and triple checked that i have the right Search Engine ID copied in.

    Also, somehow my main search box (on posts and pages) still returns the pesky WordPress default results that are hopelessly useless, i know there is a way to change this, but can not recall how.
    How can i replace the WP search function in posts and pages with yours, do i need to go into the template files and edit those (and lose it all after the next template update)???

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)